28 november 2007

Taget er støbt

Så er taget på nybyggeriet støbt. Det tog en hel dag for 42 damer at bære beton til et 10 gange 18 meter tag de tre etager. Det var fascinerende at se dem arbejde; koordineret, stædigt og hårdt.

Efter at cementblanderen var faldet af dens platform og sat bedre op; og efter den tyve minutter senere gik i stykker og det havde taget yderligere en time inden den var svejset sammen igen gik arbejdet upåklageligt. Klokken var elleve inden vi kom ordentlig i gang, men derefter blev der arbejdet og taget var færdig lidt før otte mandag aften.

Tak for forbøn for dette arbejde.

Den lille dame på billedet var med bedstemoren på arbejde. Hun forsikrede mig om at hun kun legede. Bedstemoren tilbød mig at jeg kunne få hende og tage hende med til Amerika. Faren er død og moren er mentalt syg og ikke i stand til at tage sig af hende. På denne dag var hun med som babysitter for en halvår gammel baby som en af de andre damer havde med.

17 november 2007

Cyklonen SIDR

Bangladesh er igen blevet ramt af naturens hårde hånd. Cyklonen SIDR raserede landet fra torsdag aften til fredag morgen tidlig. I dag, lørdag, rapporteres der om op imod tusind døde, hele el-nettet var nede to gange og ødelæggelserne er enorme.

Stormen var næsten ligeså stærk som den der i 1991 dræbte omkring 140.000 mennesker. Selvom de menneskelige ødelæggelser er enorme er der dog en ting der bør bemærkes. Bangladesh var forberedt på denne storm. Med hjælp fra hele verden er der bygget stormsikre bygninger og installeret advarselssystemer langs kysten. Bangladesh er blevet et sikrere sted at leve. Udviklingshjælpen gør en forskel og landet rejser sig igen.

Bed for dem der har mistet, for dem er statistikker ligegyldige.

LAMB Skole - Bangladesh

En del af LAMB
Integrated Rural Health & Development