26 maj 2009

Cyklon Aila

Sidste nat var der mange der ikke sov, vi havde en gevaldig storm; de udslidte vinde efter cyklonen Aila der hærgede i Deb bengalsek havbugt i går og i dag tidlig.
En avis raporterer om 130 døde og mange savnede. Dette er hvad vi kan forvente hvert år i maj og juni og igen i november, men det gør det ikke mindre tragisk for de berørte.
Tak for forbøn for dem der har mistet.
På skolen var der, ligesom i begyndelsen af sidste uge, stort mandefald. Mange turde ikke bevæge sig ud selvom stormen var stilnet noget af i morges. Mindst en anden havde travelt med, sammen med familien, at reparere de skader stormen havde forårsaget.
Hvor jeg bor væltede nogle træer og ellers blev mangoerne blæst ned til stor glæde for mange børn og voksne der samlede dem sammen tidlig i morges og i nat.
Dagen i dag var også fyldt af nyhederne om hvem der bestod tiende klasse i marts. Der var stor glæde de fleste steder, men også skuffelse hos en enkelt der må tage to prøver om for at bestå.

21 maj 2009

Visdom

Den første time begynder altid med at vi taler om og beder for hinanden og aktuelle begivenheder. I går var det naturligt at vi snakkede om Sri Lanka i 5. og 6. klasse.
Vi snakkede om at krigen nu er over og Protik bemærkede at der er det problem at de (tamilerne) stadig bærer på en masse vrede.
På spørgsmålet om hvad de skal gøre ved det svarede Tithi efter en kort betænkningstid at de (sejrende) skal lytte til tamilerne.
Hvor godt om vi alle havde den visdom i konflikter.

17 maj 2009

En lille bøn

I dag har vi sat en ny rekord; en vi ikke ønsker at gentage. Da dagen begyndte var 13 elever og 2 ansatte fraværende på grund af sygdom og inden dagen var omme var dette tal steget til 20 i alt. 20 ud af omkring 110 mennesker er en ganske stor procentdel. Jeg tror ikke der er svineinfluenza i omløb her, mindst to af eleverne har fåresyge, fem har et maveonde og resten er enten forkølede, har feber eller en kombination af de ovennævnte.
Vi har kun tre uger til eksamen i juni. For vore elever og deres forældre betyder det rigtig meget hvor godt børnene klarer sig i deres prøver, for os lærere betyder det mere hvordan de klarer sig til hverdag.
Der er ikke meget vi kan gøre for at undgå at flere bliver syge nu, måske lige med undtagelse af et kursus i at vaske hænder.
Bed for os om godt helbred.

LAMB Skole - Bangladesh

En del af LAMB
Integrated Rural Health & Development