24 februar 2011

StudietureVore årlige studieture løb af stablen dagen inden årets vinterferie. I år havde vi vinterferie fordi der var både en muslimsk helligdag og en national fridag lige før og lige efter en weekend. Det var godt at holde lidt fri, men det er også dejligt at være tilbage i klasserne og i hverdagen.
Billedet her er af 2. til 4. klasse. Vi så hvordan fisk bliver opdrættet, hvordan plastik og jutesække bliver fremstillet og på billedet er vi samlet udenfor indgangen til en mine. Alle børnene - og deres lærere - fik lov til og var begejstrede for at få lov til at tage granit, feldspat og kvarts med hjem. Begejstringen skyldes at der ikke findes naturligt forekommene sten i Bangladesh, med mindre altså, at man graver langt ned i undergrunden.
Grunden til at der er en mine lige her (ca. 30 km fra LAMB) er at der ikke skal graves så langt ned. Den indiske kontinental plade der støder op imod den Eurasiske buler en smule op og er 'kun' ca. 400 m under overfladen.
De sten der bliver gravet op her bliver brugt til beton, til vejanlæg og til jernbaner. Der er så vidt vi ved ikke mange kostbare sten imellem dem der bliver hentet op, men for os var dem vi fik guld værd.

Ingen kommentarer:

LAMB Skole - Bangladesh

En del af LAMB
Integrated Rural Health & Development