21 februar 2012

Internationale Modersmålsdag

I dag har vi fejret den Internationale Modersmålsdag på skolen. Det er første gang vi gør det med alle eleverne og det har været godt.

Andre år har vi holdt fri ligesom alle andre på LAMB, men regeringen udstedte sidste år et dekret om at alle skoler skal afholde arrangementer på denne og tre andre nationale helligdage hvert år.

Den Internationale Modersmålsdag var tidligere Sprogmartyrernes dag i Bangladesh. I januar 1952 blev Urdu erklæret statssprog i det udelte Pakistan. Da studenter i Øst Pakistan demonstrerede imod dette åbnede politiet ild imod demonstranterne og  dræbte nogle af dem. (Der er ikke helt enighed om hvor mange.)


Disse begivenheder bliver af mange set som begyndelsen på enden for forbindelsen imellem Øst og Vest Pakistan. Selvstændigheden vandt Bangladesh godt hjulpet af Indien efter en 9 måneder lang selvstændighedskrig  i 1971


I 1999 erklærede UNESCO dagen International Modersmålsdag. Der er stor stolthed over at Bangladesh på den måde har givet hele verden en mindedag.

Vi startede dagen med at lægge kranse og blomster ved det lokale mindesmærke og fortsatte med tegne og poesi konkurrencer på skolen.Ingen kommentarer:

LAMB Skole - Bangladesh

En del af LAMB
Integrated Rural Health & Development