09 oktober 2008

Tilbage til skolebænken


Vi har haft næsten to ugers efterårsferie nu. I dag er den sidste af hinduernes helligdage i deres fejring af gudinden Durga. Det har regnet - jeg blev gennemblødt på vej hjem fra en tur til floden - og det bliver set som et godt tegn på denne dag hvor gudestatuen bliver sejlet ud midt på en flod og 'druknet'.
Billedet er tre udenlandske lærere på tur til det nationale martyrs monument udenfor Dhaka.
Efter ferien fortsætter hverdagen. De største opgaver bliver at oplære vore to nye lærere, Prodip og Cornelius. De skal begynde at undervise selvstændigt, og de skal lære at gøre det så eleverne samtidig lærer selvtillid og nysgerrighed.
Vi arbejder også med at reorganisere skolen med ledere for 'primary school' (børnehave til og med femte) og 'upper school' (sjette til og med tiende). Der skal også være lærere der specialiserer sig indenfor de forskellige fag. Det går lidt trægt; dels er vi langsomme, dels fortalte den første af lærerne at hun havde fået andet arbejde et par uger efter at jeg først snakkede med hende om hun troede hun ville passe i en ledende stilling og derefter skete det samme med den næste lærer jeg snakkede med.
Vi har også brug for forbøn for visaer. Det er et årligt tilbagevendende problem at der går kludder i nogle af visaerne. April Longeneckers ansøgning blev væk på et eller andet skrivebord og hun er nu i den situation jeg var i for tre år siden, at hun er i fare for at måtte rejse ud af landet fordi myndighederne ikke har behandlet ansøgningen om politigodkendelsen uden hvilken hun ikke kan få den arbejdstilladelse der skal bruges som grundlag for at hun kan få visum. Bed for Luke og de andre på vores kontor som arbejder ihærdigt på at fremskynde sagsbehandlingen.
Gud har været trofast indtil i dag så vi ikke grund til andet end at stole på at han fortsat vil være det. For os der har visum og har fået det flere gange er spændingen mest hvordan Gud vil gøre det, men for andre der ikke har prøvet det før kan det godt være meget stressfyldt.

Ingen kommentarer:

LAMB Skole - Bangladesh

En del af LAMB
Integrated Rural Health & Development